VITALGRASS – zamrożony sok z pszenicznej trawy

Sok wyciśnięty z trawy pszenicznej często nazywany jest „krwią roślin” z powodu ogromnej zawartości wartościowych składników. Produkt ten najskuteczniej neutralizuje toksyny w organizmie. Jednym z najważniejszych składników soku z pszenicznej trawy jest chlorofil, a znajdujące się w nim enzymy rozpoczynają proces samo uzdrowienia i samooczyszczenia organizmu, regulują przemianę materii i alkalizują.

Sok zapobiega chorobom, wzmacnia układ odpornościowy, wspomaga zahamowanie rozwoju komórek nowotworowych, obniża poziom cholesterolu krwi, łagodzi stany zapalne, zawartość chlorofilu poprawia dotlenienie komórek oraz ma działanie antybakteryjne.

Jedna porcja soku z trawy pszenicznej odpowiada wartościom odżywczym 2 i pół kg warzyw, zawiera 92 niezbędne dla organizmu minerały, jest to czyste białko, które zawiera ponad 20 aminokwasów, a zawartość białka w soku jest wyższa niż w jakimkolwiek pożywieniu. W soku z trawy pszenicznej znajduje się ponad 30 enzymów, które zostają zachowane w Vitalgrass dzięki odpowiedniej obróbce technologicznej.

Sok z trawy pszenicznej zawiera 70% chlorofilu, który jest niezwykle podobny do hemoglobiny, zaopatrującej czerwone krwinki w tlen.

Dobroczynny skład Vitalgrass

Głównym składnikiem soku z trawy pszenicznej jest chlorofil, wyjątkowo wrażliwy związek, który przez działanie czynników zewnętrznych (powietrze, światło) traci swoje wartości. Vitalgrass stosuje technologię, dzięki której wartości substancji zostają zachowane. Chlorofil dostarcza komórkom energię i substancje odżywcze, wzmacnia je, odtruwa organizm, zwalcza zapalenia.

Wyciśnięty sok z trawy pszenicznej zawiera również następujące witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B10, B12, B17 oraz E, F i K. Sok z trawy pszenicznej jest źródłem witaminy C, która przyczynia się do zachowania w dobrej kondycji skóry, stawów, mięśni, oczu, a ponadto ma działanie antyoksydacyjne.

Zawiera prowitaminę A (beta-karoten), który wywiera korzystny wpływ na jelita. Witamina A stosowana jest w profilaktyce raka, jest niezbędna do normalnego wzrostu, wzmacnia kości i zapewnia normalny popęd płciowy.

W soku trawy pszenicznej znajduje się wiele witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B10, B12, B17), które są odpowiedzialne za przemianę węglowodanów w energię, wzmacniają układ nerwowy i nadnercze oraz mają pozytywny wpływ na narządy trawienne, jak również na radzenie sobie ze stresem. Witamina B17 powstrzymuje rozmnażanie się komórek nowotworowych.

Witamina E rozpuszczająca się w cząsteczkach tłuszczu ma silne działanie antyoksydacyjne, chroni przed chorobami nowotworowymi, wzmacnia serce i naczynia krwionośne, odgrywa istotną rolę w zapobieganiu wielu chorobom. Witamina K rozpuszczająca się w cząsteczkach tłuszczu jest odpowiedzialna za krzepliwość krwi, odpowiada za zdrowe kości i mocne zęby.

Enzymy i antyoksydanty zawarte w soku trawy pszenicznej oczyszczają krew oraz neutralizują toksyny w komórkach.

Korzystne działanie soku z trawy pszenicznej

Trawa pszeniczna jest jedną z najbardziej pożywnych i uzdrawiających żywności na świecie. Oprócz dużej ilość aktywnych substancji mineralnych zawiera również liczne białka, witaminy i pierwiastki śladowe. Jej struktura molekularna i skład cząsteczek jest bardzo podobna do ludzkiej krwi, jej skuteczność potwierdzają również badania kliniczne.

Sokiem z trawy pszenicznej można również leczyć wiele chorób lub zredukować ich objawy, lecz, co istotne, kuracja sokiem nie może zastąpić leczenia przez lekarza!

Oto inne choroby, które można leczyć zamrożonym sokiem z trawy pszenicznej Vitalgrass:

  • astma,
  • alergie,
  • artretyzm,
  • choroby reumatyczne,
  • choroby serca,
  • wrzody,
  • kamienie żółciowe,
  • kamienie dróg moczowych,
  • zapalenie nerek,
  • obrzęk naczyniowy,
  • epilepsja,
  • zapalenie jelita grubego,
  • zapalenie gardła,
  • zapalenie kaletki stawowej,
  • zapalenie opłucnej,
  • gruźlica,
  • wewnętrzne i zewnętrzne hemoroidy.

Vitalgrass zwiększa także sprawność seksualną, hamuje powstawanie nieprzyjemnego oddechu i zapobiega próchnicy zębów.

Sposób użycia:

Zamrożone kostki soku z trawy pszenicznej trzeba włożyć do szklanki zalać wodą, poczekać by się rozpuściły i wypić. Tym, którzy nie mogą się przyzwyczaić do słodkiego smaku trawy, polecamy dodanie wody smakowej czy herbaty.

Zamrożony sok z trawy pszenicznej najlepiej jest spożywać rano, na czczo. Dla osiągnięcia maksymalnego efektu po wypiciu soku należy przez 30 minut powstrzymać się od jedzenia i picia. Sok można pić również w ciągu dnia.

Zalecana dawka początkowa wynosi 12-15 ml dziennie, następnie można ją zwiększyć do 30-45 ml dziennie. W większości krajów zachodnich normalna dawka dzienna wynosi 30 ml, jednak organizm musi się najpierw przyzwyczaić do tak intensywnej dawki witamin.

Ważne jest picie dużych ilości wody, która wymywa toksyny z organizmu i zapobiega ich ponownemu wchłanianiu.

Oznaką, że proces detoksykacji organizmu się rozpoczął może być ciemniejszy kolor moczu, rzadsze wypróżnienie lub poczucie zmęczenia.

Kurację można zakończyć kiedykolwiek, sok z trawy pszenicznej nie ma znanych skutków ubocznych, praktycznie można go pić ciągle.

Przechowywanie:

Zamrożony w kostki sok z pszenicznej trawy jest konserwowany metodą szokowego zamrożenia w temperaturze -80°C.

Przechowywać w zamrażarce w temp. poniżej – 10°C!

Pamiętaj! Opis produktu Vitalgrass nie może zastąpić profesjonalnej konsultacji z lekarzem lub specjalistą. Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem.

Źródło: http://vitalgrass.com/pl/

2 myśli nt. „VITALGRASS – zamrożony sok z pszenicznej trawy

  1. Kiepski ten artykul sponsorowany. W ogole po bledach merytorycznych w tym i wczesniejszych artykulach, widac ze pani farmaceutka jest mloda i bez wiedzy i doswiadczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Protected by WP Anti Spam